Problem med hudormer (spørsmål fra leser)

Jeg har mottatt en forespørsel om tips til hva som kan hjelpe mot hudormer. Avsender er en ung mann på 24 år, som opplever problemet ganske plagsomt. Han skriver blant annet:

SkinPro-børsteHei!
[…]
Jeg tenker å kjøpe en sånn her. Har en del hudormer jeg ønsker å bli kvitt, vet ikke helt hvordan jeg kan få slutt på det! Ser ikke bra ut.
 

Bildet han la ved, viser Oriflames nylanserte, motoriserte børste SkinPro Cleansing System.

Her er mitt svar til vedkommende:

Hei XXX, og takk for din henvendelse!
Det er talgkjertlene i mellomhuden som produserer oljen/talget som er i hudormene. Normalt skal dette fettstoffet komme opp og ut av porene av seg selv. Når det i stedet hoper seg opp i porene, danner det komedoner, såkalte hudormer. Dette er ofte et tegn på at selve hudoverflaten er blitt for tørr og ugjennomtrengelig, hva enten det skyldes manglende fukttilførsel/pleie av huden, feil bruk av – eller feil type – hudpleieprodukter. (Eventuelt kan det være symptom på en eller annen hormonell ubalanse.)

I jakten på en løsning er særlig følgende to faktorer relevante:

  • hudpleie
  • kosthold

Hva gjelder kosthold, bør du først og fremst unngå sukkerholdig drikke som brus, juice, saft osv., samt sukkerholdig godteri, kaker o.l.. Til gjengjeld er det viktig å drikke mye VANN!

På hudpleie-fronten bør du velge milde produkter som først og fremst hydrerer, altså gjennomfukter, huden. Vær spesielt påpasselig med å ivareta hudoverflatens naturlige syrekappe ved å påføre en mild toner/ansiktsvann etter dusj eller barbering. (Unngå alkoholholdige tonere, da de tørker ut hudoverflaten.) Husk at vann fra springen forstyrrer hudens naturlig sure PH og bidrar til å tørke ut hudoverflaten fordi vannets PH er mer alkalisk. Følg derfor opp med ansiktsvann/toner så fort du kommer ut av dusjen (eller etter barberingen dersom du barberer deg etter å ha dusjet).

Til hudrensen kan du med fordel bruke den motoriserte SkinPro-børsten iblant, men det viktigste er at du har en god og daglig hudpleieRUTINE – da med de rette produktene, som er tilpasset din hud og dens behov.

Etter din beskrivelse av problemet vil jeg anbefale at du bruker Pure Skin-serien fra Oriflame, med sine dyptrensende og fuktgivende ingredienser som salisylsyre og ekstrakter fra granateple, papaya og guava:

Pure Skin Purifying Face WashPure Skin Refreshing Face TonerPure Skin 2-in-1 Face Wash & ScrubPure Skin Blackhead Clearing Mask
Pure Skin Mattifying Face Lotion

Purifying Face Wash (daglig rens, morgen og kveld)
Refreshing Face Toner (daglig, etter Face Wash eller Clearing Mask)
2-in-1 Face Wash & Scrub (1–2 ganger i uka)
Blackhead Clearing Mask (1–2 ganger i uka, etter Face Wash/Scrub)
Mattifying Face Lotion (daglig, etter rens og toner)

For mer akutte kviseproblem kan du eventuelt bruke SOS Spot Gel.

For hjelp til bestilling online, se min Bestillingsguide >>

OBS: Ikke klem ut hudormer (eller kviser) med fingrene! Da blir det bare verre (bakteriene sprer seg).

Håper dette var til hjelp.

P.S.
Det kan kanskje være interessant å høre hvilke erfaringer andre brukere av Pure Skin-serien har gjort seg? Jeg siterer her fra 'Vurderinger & Omtaler'-delen på tre av produktsidene:

om Pure Skin Blackhead Toner Deep Action:
EFFEKTIV
Synes den renser effektivt. Den tørker ikke ut huden, som jeg synes andre effekktive tonere mot uren hud gjør.. Tydelig mindre urenheter!

Vurdering: 5/5 stjerner

 

om Pure Skin Shine Control Cream:
UTMERKET PRODUKT
Min sønn på 42 begynte å bruke denne da han oppdaget talgkuler. Han ble kvitt dem og vil fortsatt har samme kremen. Han lukter bestandig godt.

Vurdering: 5/5 stjerner

DETTE PRODUKTET ER ALFA OMEGA
Endelig har vi funnet ett produkt som hjelper for min sønn på 24 år sin hud;-) Han greier seg ikke uten denne og ansikt vasken i samme serien 😉

Vurdering: 5/5 stjerner

 

om Pure Skin Spot SOS Gel Deep Action:
DREPER KVISER 100%
Denne kvisekillern annbefales 100% for den hjelper deg virkelig å få vekk kvisene du har i ansiktet ditt!

Vurdering: 5/5 stjerner

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *